Er was eens een meisje....

Er was eens een meisje....

Er was eens een meisje.... Een klein meisje met grote vragen…. Grote vragen waar ze geen of geen bevredigend antwoord op kreeg. Niet bevredigend voor haar. Dit meisje had grote vragen…  Van waar eindigt het heelal? Waarom maken mensen oorlog? Waarom worden dieren mishandeld? Tot waarom is water nat? Dit meisje was soms boos over het niet krijgen van antwoorden. Of het krijgen van irritatie bij de zoveelste 'waarom" vraag. Ook was dit meisje soms boos op haar vader en moeder, dat zij niets deden aan grote wereldse problemen. Zoals honger, dorst, oorlog en mishandeling. Zij waren toch grote mensen? Hoe konden ze dan gewoon niets doen! Je raadt het al… dit meisje was ik, ben ik. Dit meisje stopte op een gegeven moment met vragen stellen. In ieder geval hardop. Maar het verlangen om dit soort vraagstukken te doorgronden is er ergens altijd gebleven. 


Er is nu een meisje. Een meisje van 8. Zij vraagt: Mama, waarom maken Rusland en Oekraïne oorlog? Dat zijn toch grote mensen? Als het nou kinderen waren dan snap ik het. Zij moeten het nog leren… maar de mensen die oorlog maken zijn toch grote mensen? Die zouden het moeten weten dat het niet leuk is om oorlog te maken….

Met het krijgen van deze vraag begreep ik ineens stukken beter dat mijn ouders vroeger niet alle antwoorden hadden. Mijn reactie was: ja lieverd, ik begrijp dat ook nog steeds niet precies. Wat ik wel weet is dat volwassen mensen in leeftijd soms niet volwassen zijn in gedrag. En dat sommige volwassen mensen kunnen leren van kinderen. En dat ik wilde dat ik het antwoord en de oplossing had. En dat ik die (nog) niet heb. Verder heb ik haar bedankt voor haar vraag.

Deze vraag heeft het verlangen dat er van jongsafaan inzit om dingen te doorgronden weer aangewakkerd. En laat ik nou ook mijn naar voren komen in het incarnation cross van mijn human design….😇 dit was het zetje wat ik nodig had om te delen over de vragen en inzichten die ik door de jaren heen heb vergaard en vast nog zal vergaren. Ook al heb ik op veel zaken de antwoorden nog niet. Dus heb jij al een dieper weten over bepaalde zaken? Laat het me vooral weten.

Veel liefs

Terug naar blog