Je bent zo wisselvallig

Je bent zo wisselvallig

En niet stabiel.... dat heb ik vaak gehoord. En dat was fout. Als meisje, vrouw en al helemaal als moeder hoor je stabiel te zijn. Niet stabiel was praktisch hetzelfde als onbetrouwbaar en eigenlijk een beetje gek. Ze zal wel last van dr hormonen hebben....

Waar ik vroeger heel erg mijn wisselvalligheid probeerde te verbergen doe ik dat nu niet meer.

Het klopt!! Ik ben wisselvallig. Er zijn momenten van het jaar waar ik meer energie heb dan op andere momenten. En binnen de maand schommel ik ook. Soms ben ik boos, soms verdrietig en vaak ook heel blij. Soms om een in ogen van anderen hele goede reden en soms ook zonder reden. En ja dan zijn het vaak de hormonen. Die maken dat ik me het liefst even terugtrek in mezelf. Helaas houdt het systeem waar ik me in bevind niet altijd rekening met mijn natuurlijke ritme. En ja soms moet je mee in dat systeem. En op die momenten.... tja kan iets kleins me even teveel zijn....

 

Doordat ik nu accepteer dat ik wisselvallig ben. Steeds meer luister naar mijn natuurlijke ritme kan ik mijn leven daar ook meer op inrichten en mijn behoefte aangeven. Waardoor ik mijn wisselvalligheid tegenwoordig zie als iets heel moois! Ik voel het ritme van de natuur en beweeg daar zoveel mogelijk in mee....

 

En in die zin ben ik best stabiel. Zo vaak verrast de natuur ons niet. Alleen is geen dag hetzelfde....💞

Terug naar blog