Volg je Gevoel Niet..... meteen

Volg je Gevoel Niet..... meteen

In een wereld vol ruis en afleidingen, waar we constant worden overladen met meningen, adviezen en verwachtingen van anderen, is het vaak een uitdaging om de stem van ons eigen hart te horen. Toch is het volgen van je gevoel en innerlijke leiding een essentiële stap op de reis naar persoonlijke groei en vervulling. In veel van mijn uitingen zeg ik vaak: volg je gevoel, volg je hart. Maar waarom is dit zo belangrijk?

De Eerste Stap: Van Hoofd naar Lijf

Het begint allemaal met de eerste beweging: van het hoofd naar het lijf. We moeten de rationele stemmen tot zwijgen brengen om ruimte te maken voor de intuïtieve fluisteringen van ons hart. Maar deze overgang is vaak gemakkelijker gezegd dan gedaan. We staan voor een innerlijke strijd tussen ons verlangen om ons hart te volgen en de oude angsten die ons vasthouden in onze comfortzone.

Een Dappere Getuige

Een vriendin van me ondervond onlangs een soortgelijke innerlijke worsteling. Ze wilde een nieuwe stap in haar leven zetten, maar haar eerste reactie was terughoudendheid. "Het voelt niet goed," zei ze. Toen we samen de tijd namen om dit gevoel te verkennen, ontdekten we dat dit slechts een oude angst was die opspeelde - de angst om "verkeerd" te handelen. Het was geen innerlijke leiding.

Door de ruimte te geven aan dit gevoel zonder er meteen naar te handelen, begon ze te beseffen dat deze angst haar niet diende. Integendeel, het was juist een teken om verder te gaan op het pad dat haar hart haar wees.

Hoe Herken Je Innerlijke Leiding?

Hoe kun je dan onderscheiden of je hart spreekt of dat het oude angsten zijn die je tegenhouden? Hier zijn enkele praktische stappen die je kunnen helpen:

  1. Lichamelijk Gewaarzijn: Let op hoe je lichaam reageert bij het nemen van beslissingen. Fysieke spanning en nervositeit duiden vaak op oude angsten, terwijl kalmte en vastberadenheid wijzen op innerlijke kracht.

  2. Zelfreflectie: Neem de tijd om diep in jezelf te kijken en te onderzoeken waar je angsten vandaan komen. Oude angsten zijn vaak geworteld in het verleden, terwijl innerlijke kracht voortkomt uit zelfvertrouwen en positieve overtuigingen.

  3. Geduld en Intuïtie: Vertrouw op je intuïtie en wees geduldig. Soms is het nodig om te wachten tot de juiste beslissing duidelijk wordt. Innerlijke kracht is geduldig en duurzaam.

  4. Steun van Anderen: Bespreek je gevoelens en gedachten met vertrouwde vrienden, familieleden of een coach. Anderen kunnen je helpen duidelijkheid te krijgen en je ondersteunen bij het onderscheiden van oude angsten en innerlijke kracht.

  5. Kleine Stappen: Begin met kleine stappen in de richting van je doelen. Als je weerstand voelt, vraag jezelf af of deze weerstand voortkomt uit angst of uit een diep gevoel van "dit is niet juist voor mij."

Human Design: Sommigen hebben baat bij inzicht in hun Human Design om beter beslissingen te nemen. Het kan je helpen om jezelf beter te begrijpen en je levenspad te volgen.

Het is Oké om te Vertragen

Onthoud dat het oké is om af en toe te vertragen, om te luisteren naar jezelf en je verleden te begrijpen. Door dat te doen, kun je oude angsten onderscheiden van de innerlijke kracht die je voortstuwt. Persoonlijke groei is geen race; het is een reis van zelfontdekking en groei.

Dus laat geen oude angsten je tegenhouden, want je bent op weg naar iets geweldigs. Je bent op weg naar een leven dat resoneert met je diepste verlangens en waarachtige missie. Het kan wat tijd kosten om die angsten te overwinnen, maar met vastberadenheid en vertrouwen zul je ontdekken dat de innerlijke kracht diep in je schuilt, sterker is dan welke schaduw dan ook.

Dit is wat voor mij werkt. Misschien voor jou is het weer anders. Voel vooral wat voor jou klopt. Wat jouw waarheid is. Vanuit jouw innerlijke leiding. Het pad van innerlijke kracht en zelfontdekking is een persoonlijke reis, maar het is een reis die de moeite waard is om te maken. Dus volg je hart en laat het licht van je innerlijke kracht je leiden op weg naar een stralend en vervuld leven. 🌈✨

Terug naar blog