Wat is Reiki?

Wat is Reiki?

Ik krijg vaak de vraag wat Reiki is. Dan leg ik het uit (voor zover dat kan). Soms krijg ik hele leuke reacties en soms begrijpen mensen het niet en soms denken mensen dat ik niet helemaal van deze tijd ben. 

De Nederlandse vertaling van "Reiki" is ook "Reiki". Het is een Japans woord dat bestaat uit twee karakters: 霊 (rei) wat "geest" of "ziel" betekent, en 気 (ki) wat "energie" betekent. Samen betekent Reiki dus "spirituele energie" of "universele levensenergie".

Reiki werd in de vroege 20e eeuw in Japan ontwikkeld door Mikao Usui. Mikao Usui ontdekte en ontwikkelde de Reiki-methode tijdens een spirituele zoektocht en bracht zijn bevindingen over aan studenten, waaronder Chujiro Hayashi, die later ook bijdroeg aan de ontwikkeling en verspreiding van Reiki. Sindsdien is Reiki over de hele wereld verspreid en zijn er verschillende Reiki-tradities en stromingen ontstaan.

 Hoe ben ik met Reiki in aanraking gekomen?

Door mijn nieuwsgierigheid ben ik 3 jaar geleden in contact gekomen met Reiki. Direct bij het ontvangen van de eerste inwijding door mijn meester was ik verkocht. Voor mij staat Reiki voor ontspanning, ondersteuning en transformatie. Ik behandel ook mezelf op regelmatige basis. Wanneer ik mezelf een Reiki behandeling geef of wanneer ik er een ontvang van iemand anders laad ik op. Ik kom vaak tot inzichten tijdens deze sessies. 

Ik was sceptisch en geloofde er niet zo in. Gelukkig heeft mijn nieuwsgierigheid vaak de overhand waardoor ik toch dingen met een open mind tegemoet treed. Door het zelf te ervaren weet ik dat ik er ook helemaal niet in hoefde te geloven. Het werkte. Ik voelde me altijd beter na een (zelf) behandeling. En daar geloof ik helemaal in….🙌

Ben je ook nieuwsgierig en wil je het zelf ervaren? Wees welkom, neem plaats op mijn tafel en Enjoy✨

Terug naar blog