Wat is waar?

Wat is waar?

Dat we gevormd en geprogrammeerd zijn weten de meesten vaak wel. Er draaien veel automatische programma’s in ons die we meekregen in onze vroege jeugd, uit onze opvoeding, door trauma’s, door cultuur. De laatste tijd kreeg deze programmering voor mij eem heel ander perspectief.

Wat maakt programmering uit, kun je je afvragen. In Zoverre is het niet zo’n probleem als het je stimuleert het beste uit jezelf te halen en gelukkig te zijn. Helaas kom ik tot de conclusie dat er toch veel programma’s draaien die dat niet bewerkstelligen.

Daarnaast ben ik altijd op zoek naar wie we in essentie zijn. En wat mij betreft is dat voorbij de programmering. Daarvoor is het fijn je bewust te zijn van welke programma’s actief draaien…😇

Grofweg zijn er voor mij 2 soorten programmeringen. Individueel en meer collectief. Onder individueel versta ik die ene juf die iets onaardigs zei, of trauma dat je opliep. Dan is er programmering in je familiesysteem, dan het systeem van scholing, je cultuur. Zo zie je bijv grote verschilllen tussen het westen en het oosten.

Wanneer je niet en aanraking komt met alternatieve programmeringen neem je al snel aan dat dat wat je kent normaal is en de waarheid is. Pas als je voor het eerst bij een ander gaat eten zie je dat het misschien niet de enige optie is dat er gebeden wordt voor het eten.

Door de jaren heen ben ik me best bewust geraakt van mijn programma’s. Wat dat helpt mij te zien waarmee ik geprogrammeerd ben en dat is dan dus niet de essentie.

De laatste tijd zijn er een aantal geweldige podcasts en boeken op mijn pad gekomen die voor mij een heel nieuw licht werpen op de collectieve programmering. Die in ieder geval in mij nog volop onbewust draaide.

Wanneer we uitgaan vanuit een bepaald Perspectief en zijn ons onbewust dat er andere uitgangspunten kunnen zijn zien we een een heel groot deel überhaupt niet.

Ik zal je meenemen in een optie die ik tot een tijd geleden nooit in overweging had genomen vanwege mijn uitgangspunten.

Inmiddels was ik me vrij bewust van mijn innerlijke kindstukken, trauma’s, familiesysteem. De laatste tijd kwam de vraag over de meer collectieve systemen toch steeds meer omhoog, waarom die zijn zoals ze zijn. Voor mij losstaande dingen.

Waarom ik soms niet doe wat goed is voor mij is me steeds helderder. Maar waarom we collectief in het systeem niet doen wat goed is voor het geheel had ik nog geen helder antwoord op. Hiermee bedoel ik:

 • waarom is er zoveel aanbod van ongezond, goedkoop voedsel
 • Waarom laten we kinderen nog steeds zoveel zitten en leren we ze dingen waar ze niet blij van worden
 • Waarom wordt er minder aan preventie gedaan terwijl dat op lange termijn goedkoper is voor de maatschappij
 • Waarom is er nog steeds honger en dorst
 • Etc

Dat het ook over geld en macht gaat wist ik inmiddels al wel. Dus de pharmaceutisvhe industrie verdient meer aan zieke dan aan niet zieke mensen. Door de jaren heen heb ik ook al heel wat schokkende feiten gehoord en gelezen waardoor het nog gekker is dat er bij de autoriteiten heel goed bekend is wat mogelijke duurzame oplossingen zouden zijn. Maar toch wordt dat niet gedaan.

Dat er krachten en machten zijn die dit zouden kunnen orkestreren van bovenaf was echter nog nooit in me opgekomen. Dat er mensen zouden kunnen zijn die dat zouden doen paste niet in mijn wereldbeeld. Dat het zo zou kunnen zijn dat er ook onzichtbare krachten bij betrokken zouden kunnen zijn ook niet.

Dat er een doelbewuste beweging is om ons juíst af te houden van onze essentie die nog veel groter is dan ik me kon bedenken was een heel ander uitgangspunt.

Dat er veel informatie bij ons zou kunnen worden weggehouden waardoor we juist niet naar onze essentie komen was een nieuw perspectief.

Het collectieve wereldbeeld dat er voor mij wordt geschetst is:

 • wij zijn het enige leven in het heelal
 • Alleen wat je kun waarnemen bestaat echt
 • De mens bestaat ongeveer 2000 jaar
 • Tijd is lineair
 • De autoriteiten hebben het beste met ons voor
 • Er is geen verborgensamenwerking tussen politiek, multinationals, financiële sector
 • Mensen kunnen niet ouder worden dan ca 110 jaar
 • De wetenschap onderzoekt wat nodig is en kan helpen

Zo even een rijtje van uitgangspunten die ik altijd gehoord heb.

Wat als dit niet waar is. Wat als dat zelf verre van de waarheid is. Dat opent een heel nieuw spectrum. Wat als wij doelbewust klein gehouden worden. Wat als wij in angst gehouden worden, zodat we de autoriteit buiten onszelf zoeken en daardoor heel makkelijk te manipuleren.

Als het zo is dat we met zijn allen echt willen groeien en echt naar een gezonde en duurzame wereld willen dan zouden de volgende dingen volgens mij niet zo heel moeilijk moeten zijn om te veranderen:

 1. Mensen met essentiële beroepen moeten meer verdienen (bijv zorg)
 2. Investeren in preventie
 3. Investeren in onderzoek naar alternatieve geneeswijzen
 4. Snoep voor kinderen promoten moet verboden worden
 5. Alles wat biologisch en duurzaam geteeld wordt gesubsidieerd
 6. Scholen moeten les gaan geven in zelf groenten telen, mindfulness, emotieregulatie
 7. Scholing op basis van talent ipv eenheidsworst en prestatie gedreven
 8. Voor iedereen een huis
 9. Stel stukken grond beschikbaar voor buurttuinen
 10. Stoppen met chemische middelen in alles stoppen
 11. Lokaal vermarkten
 12. Overschotten naar mindere delen brengen
 13. Winstoogmerk af van wapens, medicijnen en alles wat alleen noodzaak zou moeten zijn en geen winstbelang.
 14. Eerlijkere verdeling van alle middelen

Zomaar even wat opties.

En ik heb er niet voor geleerd. Laat staan mensen aan de top met geld en macht. Veel dingen worden toch maar niet veranderd. Wat voor mij al een tijdje suddert. Hoe kan dat nou in stand blijven. Kinderen zijn steeds zwaarder. Maar er wordt toch veel geld verdiend en ook veel reclame gemaakt en verleiding gegaan voor: computer games, snoep, social media etc. STOP zou ik zeggen als we naar een duurzame samenleving willen.

We willen een lichamelijke en gezonde nieuwe generatie. En hoewel we weten dat hechting enorm belangrijk is in een evenwichtige toekomst is het op 1 salaris bijna niet mogelijk voor de gemiddelde persoon om een gezin te onderhouden. Dus baby met 3 maanden naar de crèche. Oja; daar is personeels tekort. Opa en oma moeten ook blijven werken, omdat het pensioen tegenvalt en alles duurder is geworden. Straks moeten ze naar het bejaardenhuis. Oja; daar is ook personeelstekort. Kortom. Ergens gaat er iets grandioos mis. En dit gaat alleen maar door….

Wat als dit de bedoeling is???? Daarvoor was voor mij een enorme mind shift nodig. Maar het lijkt me steeds meer de enige logische verklaring. Een wereld scheppen waarin het lijkt alsof we aan ons lot overgelaten zijn. Volledige afhankelijk van de omstandigheden. Met doemscenario’s die ons dagelijks via de media voorgespiegeld worden. En ieder ander geluid lijkt steeds meer te verdwijnen.

De volgende personen en programma’s hebben mij de laatste tijd wakker gemaakt voor andere opties:

 • david Icke
 • Marcel Messing
 • Maarten Oversier
 • Greg braden

Sommigen van hen en anderen met hen worden weggezet als gekkies, als niet voor vol. Zelfs als gevaarlijk.

Gelukkig ben ik door mijn ouders óók geprogrammeerd met een open mind. En kan ik mijn intuïtie ook steeds beter volgen. En neem ik ook niet meer zomaar alles aan. en ik moet zeggen. Deze mannen lijken mij geen gekkies. Sterker nog voor mij komt het zeer goed onderbouwd en onderzocht over. Waarom is david Icke geweigerd in Nederland? Hij zou antisemiet zijn. Nou ik heb dat nergens kunnen ontdekken. Hebben de mensen die dat besloten zijn boeken gelezen/podcasts gezien.

Waar zij vooral naar verwijzen is naar hoe wij weer naar onze essentie kunnen gaan. En dat er ook om onze ware essentie gestreden wordt. Juist om dat die zo groots is. Alleen zijn wij ons daar niet van bewust.

Ik zou zeggen kijk, luister lees en oordeel zelf. Zet een andere mogelijk optie naast het wereldbeeld dat je nu hebt. Wat maakt het uit. Verwerp het niet bij voorbaat omdat het niet binnen je bestaande kader past. Voel met je hart of dit onbetrouwbare, ongegronde roeptoeters zijn. Of juist vooruitstrevende, moedige mensen die misschien juist betrouwbaarder dan de machthebbers zijn. Ze ogen me ook niet uit op roem, geld etc. 

De mensen die als eerste zeiden dat de aarde plat was, we ooit zouden kunnen vliegen of dat vrouwen ook rechten hadden werden ook eerst voor gek versleten.

En kijk of het voor jou resoneert of niet. Alles is goed.

Voor mij zou het in ieder geval een hele hoop verklaren. Ook al resoneert (nog) niet alles. Sowieso vind ik het moedig van hen. En vind ik het erg triest dat sommigen niet vrijuit kunnen spreken. Dat bevestigt voor mij juist eerder dat zij een waarheid verkondigen dan dat ze onzin verkopen….🥰

En als blijkt dat het onzin is. Hoef je ze de mond niet te snoeren. Als mensen kunnen we toch zelf wel besluiten wat voor een ieder geloofwaardig is of juist niet.

Niet iedereen gelooft hetzelfde, denkt hetzelfde, vindt het zelfde mooi etc. Lekker laten gaan.

Het mooie is …. In the end komt de waarheid toch altijd wel boven water.

 

 

Terug naar blog