Zichtbaarheid

Zo ontzettend spannend (ronduit eng) om echt mezelf, mijn ware ik te laten zien…. 

In mijn “rol” had ik er geen enkele moeite mee. Ik heb op het toneel gestaan in toneelstukken en musicals, ik gaf presentaties en op een feestje of in de kroeg had ik er geen enkele moeite mee om in het middelpunt van de belangstelling te staan….

Daarom verbaasde de blokkade die ik ervaarde mij (en ook mensen uit mijn omgeving) zo nu ik, na een berg innerlijk werk, mij en mijn praktijk in de openbaarheid wilde brengen.

Waar ik er eerder naast wat gezonde spanning zo indook zat ik nu mijn woorden te wikken en te wegen, liet de helft van het echte verhaal weg of strandde mijn poging. En…. in een enkel geval als ik het wel deed, gutste het zweet van mijn lichaam, de spanning door mijn lijf en sliep ik er niet van.

Nu begrijp ik dat ik me in mijn rol veilig voelde. Immers, als iemand iets vond, was dat van mijn masker en niet van mij…. en ik wist wel dat ik hier best goed in was…

Nu durf ik steeds meer mijn ware ik te zijn, te laten zien en vol trots te laten stralen….

Want waar was ik nou echt bang voor? Als ik heel eerlijk ben…. niet voor mijn kwetsbaarheid, niet voor de verkeerd gekozen woorden en de reacties daarop… tuurlijk zou dat pijn kunnen doen. Maar dat was het eerste laagje.

Nee mijn angst zat ik mijn licht, mijn kracht…. wat als ik volledig mezelf ben. Vanuit mijn ware ik ga communiceren….en dan succes heb, straal en schijn…. Tjonge jonge…. dat is toch best een dingetje…. en de rauwe kant. Die ook bij mij hoort. Die zegt wat er aan de hand is. Ook al is dat niet leuk om te horen…. 

Als dit er mag zijn ga ik mensen raken…. en niet op het niveau van: O kijk haar…. ze denkt dat ze het allemaal wel weet…. of ik vind haar raar. Maar op een niveau veel dieper. In het hart en de ziel van anderen. En reacties daarop komen natuurlijk ook bij mij op dat niveau binnen…. toch best logisch dat ik daar eerder niet klaar voor was…. en nu dus wel…. nu sta ik stevig genoeg om te schijnen en te stralen vanuit mijn diepste. Durf ik uit te spreken wat ik voel ook al raak ik daardoor iemand… ongeacht de consequentie; ik sta ervoor. Ik sta voor mij. 

En…. help ik jou graag wanneer je hier ook naartoe wilt bewegen….. samen met al onze diepste zelven staan we sterk…. sterker dan alles…. en in liefde😍